Bläddra, anmäl dig och höj din livskvalitet hos oss!
Välkommen till vår kurssida, vi har klasser för de flesta smaker och åldrar. Är du intresserad att lära dig grunderna i balett, jazzdans eller någon annan dans är det bara att bläddra i menyn "Ungdom & vuxna". Är du en latinodans älskare, då kan du välja bland våra "Latinodanser ungdom/vuxna". Du som har barn och vill odla deras dansintresse och nyfikenhet kan kolla våra "Barnkurser".
Sandunga för alla hos oss - vill du komma och motionera med dans? Sandunga är den klassen som vänder sig till dig som vill svettas, ha kul på ett hälsosamt sätt och njuta av de latinorytmerna. Mycket skoj, mycket gemenskap och fniss när vi erövrar världen tillsammans med Sandunga.


Modernt


Modern dans där helheten är viktig, arbetet med teknik, flöde, musikalitet, olika dynamik och rörelsekvaliteter är genomgående i uppvärmning, diagonaler och koreografi. Uppvärmningen förbereder inför arbete på och över golvet, och vi fokuserar på hur rörelser känns och ser ut. Vi arbetar hela tiden aktivt för en positiv atmosfär i dansstudion för att alla dansare ska känna sig bekväma. Målet med undervisningen är att bygga upp starka dansare som lär sig kontrollera sina kroppar, och det viktigaste är att vid dansen känner oss trygga, har roligt och vågar ge järnet, vågar dansa!
Balett


Balett ungdomar och vuxna.
Kom och dyk in i den underbara balettvärlden! Klassisk balett är en utomordentligt estetisk dansform där dansarna förenas för att erbjuda de som tittar en vacker upplevelse. Klassisk balett är en viktig grundpelare i alla dansformer.
Lite om balett: Den klassiska baletten har utvecklats under århundraden. Det var i Frankrike på 1600-talet som den klassiska baletten började bli riktigt stor. Balett är från början en mycket strikt dansstil, men är också mycket bra för att träna upp sin hållning, styrka och vighet och därför används baletten ofta som grundträning för många andra dansformer. Det finns flera olika typer av balett, som till exempel: klassisk balett, romantisk balett och narrativ balett.

Öppen nivå.

Denna kurs kommer vara klassisk balett, börja med balett stång till center work. Med ett stort focus på teknik och elevens egen utveckling, har du som dansare möjligheten att börja från din egen nivå inom Balett.

Flamenco


Flamenco är en stolt och kraftfull dans med mycket energi, vackra kläder, fest och dramatik. Flamenco har sitt ursprung från södra Spanien.
Flamenco ger dig pondus, bra kroppshållning och styrka. Dansas av både män och kvinnor, i par, solo eller grupp och alla åldrar. Vi arbetar med dans, rytmik bestående av handklappar och fötter i samspel med musik och armar och händer i samspel med musik
Nybörjare lär sig fotstampar, rytmik, koordination och kroppshållning. Vi gör en koreografi med stilen Tangos som är en festfylld flamencodans
Fortsättningsnivå fortsätter med fotstampar, rytmik och då i 12 takt med en koreografi i solea por buleria
Jazzdance


Jazzdans Ungdomar Vuxna

Öppen nivå.

Jazzdans bygger på rytm och teknik. Den ger dig styrka, rörlighet, och snabbhet.
I diagonalen lär du dig flera kickar, hopp och snurrkombinationer som sedan binds ihop i olika koreografier.

Jazzdans kan man se i musikaler, revyer och flera olika shower. Kursen vänder sig till både nybörjare och mer erfarna Jazzdansare.


Commercial hiphop


Commercial Hiphop ungdomar och vuxna

Öppen nivå.

Denna kurs vänder sig till dig som vill lära sig dansa Commercial med ett hiphop inslag. Commercial är stilen som används mycket av bakgrunds dansare till artister för musikvideos och konserter. Stilen dansas främst till pop, hiphop och R&B musik. Dansen handlar mycket om stil, fotarbete och attityd.


StreetdanceLär dig de häftigaste rörelser i streetdance. Kom och svettas och ha kul med oss. Utveckla din koordination, känsla för rytm och dansteknik. Dansen kännetecknas av sina dynamiska och energiska rörelsemönster. Kom och testa de coola moves från ”the hood”
Salsamix


Kom och lär dig den äkta latino flavour (sabor latino). Salsa och bachata är danserna som dansas mest i den latino atmosfären idag. Salsa har erövrat världen och etablerat sig som en självklar del av danskulturen jordenrunt.
Kursen innehåller framförallt salsa men också kommer vi att lära bachata. Under kursen bekantar vi oss med grundbegreppen inom den afrokaribiska kulturen och rytmiken.
Sensuell, lekfull, dynamisk, enkla grundsteg!


Dance Academy Latina erbjuder salsainstruktion i de tre största salsastilarna.
Salsa cubana som dansas i par och i ring (rueda de casino). Salsa med den kubanska flavour, mycket rörlighet i hela kroppen till den härliga kubanska salsamusiken.

Salsa linjestil
Salsa On-1 där betoningen ligger på första taktslaget i musiken. Stilen som föddes av sammanblandningen av latino partykulturen och Los Angeles andan. Salsastilen som präglas av Hollywood andan. Showmanship och La-style är nästan synonymer när det gäller salsa. Stilrent och fartfyllt men präglad av the latin flavour.
Salsa On-2 där betoningen läggs på andra taktslaget i musiken. Den här stilen har utvecklas i New York främst av dansare med puertoricansk bakgrund. Dansen speglar andan av the newyorican culture: En dymaisk blandning av de ursprungliga afro-caribiska rytmerna med det som en stad som New York erbjuder. Elegant, flashy, jazzy, funky, casual, o s v. Med andra ord the New York style!

Nivåer och nivågruppering
Dansskole ledningen nivågrupperar deltagarna med hänsyn till var och ens förutsättningar och utvecklingsnivå.

Nivå 1a: För dig som aldrig dansat salsa eller för dig som vill/behöver repetera grunderna.

Nivå 1ab: För dig som har gått minst en termin hos oss och behöver befästa grunderna i de huvud salsastilarna.

Nivå 2: För dig som har dansat minst i två år och behärskar grunderna i de olika salsastilarna.

Performance: Det riktar sig till de som vill utveckla sin dansteknik inom salsa för att uppträda. Performanceträningar ges i små grupper och i form av privatundervisning. (icke schemalagt)
Bachata


Bachata är en dans som härstammar från Dominikanska Republiken. Bachata är en mycket populär dans jorden runt där det finns latino social dans. Dansen präglas av mycket sensualism och passion. Den dansas i både stängd position och med enhands- eller tvåhandsfattning. Dansen kan innhehålla turkombinationer och footworks kombinationer, body movements, hip-rolls. Under dansen kan förekomma de så kallade syncoperingar som ger dansen en speciell dynamik.
Tribal


Tribal fusion bellydance är en modern dansstil som grundades i USA och som på senare år har etablerat sig i Europa. Tribal fusion bellydance har sin egen estetik där stilen framförallt har inspirerats från orientalisk dans, men man ser även spår utav andra dansstilar så som flamenco, hip hop och modern dans för att nämna några.
Det som gör Tribal fusion bellydance så fantastiskt är att det inte finns några begränsningar i vare sig rörelse, musik eller kostymer. Allt går att blandas in i Tribal fusion bellydance, det enda som sätter gränserna är din egen fantasi.
På Dance Academy Latina har vi genom åren dansat oss igenom olika teman, så som Balkan, creepy circus, magdansinspirerat, American Tribal Style och modern improvisation. Ofta så bestämmer dansläraren och eleverna tillsammans vad de är sugna på att göra just den terminen, och det ena dansen blir aldrig den andra lik...
Tribal har många olika nyanser, men grunden ligger i American Tribal Style som är en improvisationsdans från Amerika som har sin bas i orientalisk dans med influenser från Spanien, Indien, Balkan m.fl. Idag så finns det minst lika många förgreningar och fusionstilar inom Tribal som det finns musikstilar i världen och Tribal kan blandas med i stort sett vad som helst; modern dans, hip hop, ballet, orientalisk dans, kampsport, vad man vill helt enkelt. Det finns inga direkta ramar som man måste följa, utan det handlar mer om en estetik än en bestämd dans. Tribal är därav ständigt under utveckling och testar gränserna för varje år som går.
Kursens innehåll i kort. Under kursen så kommer vi att gå igenom Tribal estetik, som handlar mycket om kroppskontroll och isolationer men vi kommer även testa gränserna för våra egna kroppar och vår egen personliga dansstil. Då Tribal även tar sig i uttryck via improvisationer i mångt och mycket så kommer vi under kursens gång göra en del improvisation i en trygg, accepterande och rolig miljö där målet är att du skall få utveckla ditt dansuttryck, att våga ta ett steg längre utanför din "comfort zone" och utveckla både kroppsmedvetenhet och självförtroende i din egen dans. Genom improvisation så skapar vi vår egen koreografi.Kursen är till för alla, oavsett ålder, kön, nivå eller tidigare erfarenhet av andra danser.
Afro cuban och rumba


Dansen utvecklar din styrka, kondition, koordination och känsla för rytm. Ett måste om man vill lära sig dansa med riktigt latino sabor (latin flavour)
Afrocuban
Målet med att inkludera afrokubansk dansteknik är att berika deltagarens latino dansteknik. Likaså att utveckla känslan för rytmik och förståelse för musiken. Under den här kursen kommer vi att gå i genom grunderna i fyra av de många afrokubanska danserna. Eleguá, Ogun, Ochosi och Changó Rumba guaguancó - Elegant, lekfull och temperamentfylld!
I den här kursen kommer du att lära dig grunderna i rumba guaguancó, en afrokubansk dans med influenser av flamenco. Den här dansen är baserad på afrokubansk musik och dansen gestaltar ett samspel mellan man och kvinna. Mannens mål är att "komma åt" kvinnan genom att distrahera henne med sina dansmoves och överraska henne. Kvinnan gör sina sensuella men lekfulla dansfigurer och genom att vara "flörtig" mot killen håller hon koll på honom för att undvika att bli "tagen" av honom. Afrocuban-rumba tekniken ligger till grund för många av våra latinodanser som dansas idag runt om i världen. Salsa, cha-cha-cha, raggaeton, merengue, m m
Dansmix trettiplus


För dig som är en allätare då det gäller dans! En grupp för dig som är över 30 år.
Kursen innehåller en blandning av olika dansstilar, allt från funky moves, jazzdans, afrocuban, reggaeton, soca, salsa och lite till.
Kom som du är eller med dina vänner! Du kanske har barn som går någon av våra barnkurser och vill utnyttja tiden. Då är detta ett alternativ för just dig! Du vill röra på dig och älskar att dansa men inte hittat den formen som passar dig. Vi har satt ihop en kurs som kommer att aktivera dig och berika ditt liv. Har du aldrig dansat innan så är det inga problem du kommer att lära dig enkla steg till varierad musik. Inga ursäkter för att avstå all lyckan som dans och musik kan skänka dig!
Reggaetonmix

Häftig, extravagant, vågad! Lär dig svänga som ungt partyfolk gör i Latinamerika. Häftiga och sensuella rörelser för att dansa ensam eller i par. Dansen för dig som inte är rädd för utmaningar på dansgolvet. De rörelser du lär dig kan användas för andra danser också. Eleverna lär sig diverse danskombinationer och en häftig koreografi som de visar upp på avslutningsshow och andra evenemang. Med sköna steg med mycket känsla och energi är Ragga en väldigt rolig dansstil där man får möjlighet att släppa loss! Vi dansar till en mix av karibiska rytmer, street, jamaicans reggae och afro. Det är en tuff stil och du får prova på roliga karakteristiska steg där vi jobbar mycket med överkopp och höfter med andra ord - "booty".
Showkidz


I barndansklasserna utvecklas barnens rörelseförmåga, musikkänsla och fantasi. En stor del av lektionen består av lärande genom lek. Vi jobbar med koordination, balans/hållning och får utlopp för vår dansglädje tillsammans. Varje klass anpassas efter ålder. Vi erbjuder klasser i åldersgruppen 4-7 .
Barnsalsamix


Salsaklasser designade för att lära barnen grunderna i salsadansen. Enkla steg och kombinationer som kan dansas individuellt i par och i grupp. Den perfekta introduktionen för de yngsta i pardans. Leka dans och framförallt lära sig rytmik och utveckla musikkänslan.
Kurser för barn mellan 9 och 12 år i två olika nivåer - nybörjare och fortsättning.
Streetkidz


Lär dig häftiga moves till cool musik!  Här får barnen lära sig coola rörelser till den senaste musiken. Vår dansinstruktör koreograferar kursen själv och rörelserna är inspirerade av showdans och hiphop. Vår ledstjärna är äkta dansglädje och kursen passar alla oavsett tidigare danserfarenhet.
Den här kursen är för barn upp till 12 år.
Vi har grupper för åldrar 6-8 år och 9-12 år. Kurser för barnen mellan 9 och 12 år i två olika nivåer - nybörjare och fortsättning.
Barnbalett


Klassisk balett för barn.
Kom och dyk in i den underbara balettvärlden! Klassisk balett är en utomordentligt estetisk dansform där dansarna förenas för att erbjuda de som tittar en vacker upplevelse. Klassisk balett är en viktig grundpelare i alla dansformer. Lite om balett: Den klassiska baletten har utvecklats under århundraden. Det var i Frankrike på 1600-talet som den klassiska baletten började bli riktigt stor. Balett är från början en mycket strikt dansstil, men är också mycket bra för att träna upp sin hållning, styrka och vighet och därför används baletten ofta som grundträning för många andra dansformer. Det finns flera olika typer av balett, som till exempel: klassisk balett, romantisk balett och narrativ balett. Vi på Dance Academy Latina erbjuder två klasser i balett för barn. En för barn mellan 6 och 8 år och en för barn mellan 9 och 12 år.
Ladies' styling


Kursen är för dig som vill lära sig latinodanser och för dig som sysslar med dans och vill berika repertoaren. Den här kursen innehåller både renodlad latinodans och latinjazzdans.
Lär dig latinodanstekniken som bl a förbättrar din rytmik, hållning, koordination, utstrålning etc. Kurserna ger möjlighet att lära dig latinodansstyling, fotarbete, snurrteknik, slides, kicks, jumps m m. Du lär dig en gruppkoreografi som vi visar för bekanta och släktingar på vår avslutningsfest. Tycker du om utmaningar och vill utveckla dig ännu mera finns det alltid en högre nivå.
Sandunga


Good bye Zumba hello Sandunga!
Från och med den här terminen heter vår dansfitness klass Sandunga. Vi anser att just det ordet representerar bäst vad vi står för på vår dansskola.
Vi har som vanligt de huvudingredienserna: salsa, cumbia, bachata, afro-cuban, rumba cubana, mambo, cha-cha-chá, merengue, dembow, timbaton, samba, bolero och som komplettering latino lyrical music.
På våra Sandunga pass jobbar vi med: Isolations, footwork, bodymovement, snabbhet, musikalitet, spänst, kroppskontrol, hållning etc.
Sandunga är ett kubanskt begrepp som används i latino danskulturen för att antyda den sköna rytmiska rörligheten i våra danser.
Latino dans utan sandunga är ingen latino dans, säger vi i latinamerika.
Vi har under alla år delat med oss av den latino känslan i våra latino klasser (salsa, bachata, merengue, reaggeton, ladies' styling etc.) inklusive våra dansfitness pass.
Vi kan säga att det det kommer att vara i stort sett samma klass men med ett namn som vi står för i hela sin helhet.
Kom och njut med oss på vår Sandunga latina!